Tusenfryd

Här kommer en liten recension av semesterns tripp till Tusenfryd utanför Oslo.

Till att börja med måste jag säga att jag redan innan trippen dit läste på lite om stället och det mesta jag hittade var hård kritik som ”oengagerad/orutinerad personal”, ”slitet” och såklart ”dyrt”.

Ja. Det stämde ju ganska bra.

Personalen verkade inte ha någon som helst rutin när det kom till påstigning och avstigning på attraktionerna. Inget flyt och sån sjuk jävla dötid. Visserligen var köerna korta idag, så väntan blev inte allt för lång. Men efter ett studiebesök på till exempel Liseberg skulle de kunna korta väntetiden med hälften. Lätt! Och jag får väl ta på mig att jag missade skylten vid radiobilarna om att man inte får vara under 120cm lång. Men jag blev inte direkt glad när vi blev nekade efter att ha stått i kö i 20 minuter…

Och slitet. Ja. Slitet. Och dåligt skyltat. Inga skyltar på annat språk än norska (har faktiskt inte tänkt på hur det är här i Sverige när jag tänker efter) men när man ska springa runt och leta efter toalett till en akutnödig treåring vore det gött att se åt vilken riktning man ska börja leta. De informationsblad som fanns upphängda var dåligt utskrivna och laminerade A3-papper. Försäljningsvagnar på hjul i de branta backarna som stod still för att del att en liten sten framför ett av hjulen. Vips började hela skiten rulla… Ingen kom till skada. Hela parken verkade helt full av dåliga lösningar.

Priserna är hutlösa! Visserligen gäller det väl allting i Norge. Vi åkte dit mest för att vi via Coop MedMera kom undan sjukt billigt. Typ en 500-ing för hela familjen, både entre och attraktioner. Utan rabatten hade dock dagen gått på närmare 2000. Vi hade med egen mat, för den som undrar. Att lägga typ 200 spänn per person på mat är inte rimligt (enligt mig).

En sak som både har fördelar och nackdelar är att attraktionerna ingår i entre-priset. Dåligt om man mest hänger med som sällskap och inte är så intresserad av karuseller (det blir väldigt lite för pengarna då). Kanske bra för att slippa åkband. Eller? Vafan spelar det för roll förresten.

Sen en liten personlig varning för attraktionen ThunderCoaster. På grund av avsaknaden för nackstöd kommer nog min nacke (och resten av de nackar som åkte den) troligtvis må väldigt dåligt imorgon. Bergochdalbanan skakade något så fruktansvärt att jag under hela färden spände alla muskler i nacken och bara längtade tills den var över.

Höjdpunkten för dagen var den andra bergochdalbanan. SpeedMonster. Den var kul. Och såklart hade barnen kul. Det är ju viktigt att säga såklart. Gnäll är väl för oss vuxna. Men vi ska väl också känna oss nöjda för egen del och inte bara för att barnen har kul va?

Ja, jag avrundar där. Det enda vi fick ut av dagen är väl egentligen att vi inte behöver åka dit igen!

Bra så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.