Inventering och synkronisering

Under i princip hela det här året (och lite i slutet av det förra) har jag jobbat rätt hårt för att försöka få mina låtar synkade till TV och film. Framförallt mina Sleepy Songs då, men även andra låtar som bara ligger. Ett tag körde jag på rätt hårt på en sida som heter Hitlicense, men efter lite runtsökande på internet verkade inte den sidan riktigt tillförlitlig. Ska forska mer om den, för de har bättre  ”leads” än många andra liknande sidor jag kollar in, som dessutom passar rätt bra till den musik jag gör. Den kostar ganska mycket (5 dollar per submission), men om de betalar vad de säger för en placering så vore det ändå värt det i slutändan. Vi får se.  

Jag har även testat Songtradr. Istället för att betala för varje inskick så betalar man en relativt låg månadskostnad. Däremot är inte alla ”leads” så bra på denna. De söker oftast efter moderna låtar som liknar låtar som toppar listorna eller cover-versioner av låtar. Hade jag haft mer tid hade jag kanske kunnat engagera mig mer i att skriva nya låtar till dessa leads (lite som jag gjort förr när jag var ansluten till ett musikförlag som jobbade mot Asien), men just nu tycker jag det är mer värt att göra musik som jag tycker är rolig att göra. Till skillnad från Hitlicence tar de procent av utbetalningar (därav den låga avgiften). 

Det jag skulle komma till var hur som helst att jag under denna tid gjort en herrans massa musik! Denna period toppar nästan bland mina mest kreativa perioder. Detta har medfört att jag började släppa musik igen (mer om detta i ett senare inlägg om Sleepy Songs). 

Det första ”samlingen” jag släppte var den här:

Och så småningom kom såklart den här, som är mest aktuell just nu. 

Vad jag insåg alldeles nyss när jag gjorde en liten inventering av allt jag gjort under det senaste dryga halvåret är att jag faktiskt har material till (minst) ett EP-släpp till. Både låtar jag ”glömt bort” och låtar som tillkommit efter dessa två släpp. 

Så nu är det bara att börja jobba!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.