Apollo 8 + Pro Tools

För en tid sedan lånade jag ut mitt Apollo 8-kort till en kompis som har ett likadant. Han behövde fler ingångar till en planerad inspelning och det är sjukt smidigt att ”Daisy-chaina” apollokorten. Trodde vi.

När allt var uppkopplat mot Pro Tools blev det dock lite problem. Det gick bara in ljud från mikrfoningpngarna 1-4 från kort 1, men det kom inte in något alls i Pro Tools från mikrofonerna som var inkopplade i kort 2.

Efter att googlat saken i timmar och försökt agera support på håll hittade jag en artikel som förklarar varför bara kort 1 gick in i Pro Tools.

Tydligen har Pro Tools en begränsning för icke-Avid-kort som gör att du bara kan köra in sammanlagt 32 kanaler in i Pro Tools. Och summan av alla mikrfoningångar, line-ingångar, ADAT/SPDIF och virtuella kanaler på Apollo 8 så finns det 32 ingångar på ETT enda Apollo-kort. Jag tror man lätt hakar upp sig på de fysiska kanalerna och inte tänker på att bara kortet i sig har 32 ingångar, eftersom det bara finns åtta stycken fysiska.

Lösningen är då att ersätta några av ingångarna i Apollos Console som du inte använder på kort 1 (exempelvis SPDIF-kanalerna) och lägga in mikrofon-ingångarna 1-4 från kort 2.

Jag är inte säker på att detta är glasklart förklarat, men här kan du läsa hela support-artikeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.