Veterinärtjänster – 198,88

När jag och Ida var i Arvika över Arvikafestivalen passade vi på att vaccinera Timo. Det är ju sånt man gör med valpar. Igår fick vi fakturan för det kalaset. Som vanligt när man får en faktura vände jag på bladet och kollade in summan vi skulle betala. ”Jahaja, 355 kronor. Det var ju typ 30 kronor mindre än vi räknat med”. Så långt, så gott.

Det intressanta här är när jag vänder på bladet och ser efter vad det faktiskt är vi ska betala för. Då visar det sig att förutom vaccinet (85,02 kr) och moms (70,98 kr) ska vi även betala 198,88 kr för ”veterinärtjänster”.

Värt att veta är här då att vi sammanlagt spenderade ungefär fem minuter under veterinärens tak, varav ungefär två minuter var inne i själva behandlingsrummet. Kan ni förstå detta? Detta ger en MINUTLÖN på ungefär 100 kronor, och en TIMLÖN på ungefär 6000 kronor. Inte illa!

Nej, nästa gång kanske man skulle försöka få tag på vaccinet på egen hand. För att ge en nackspruta till en hund skulle vem som helst kunna göra.

Det var väl det om det. Min dag i övrigt är inte så värst planerad. Någon gång idag kommer hemsidorna att flyttas runt lite. Inte riktigt bestämt mig för när, men ikväll kommer det i alla fall vara gjort.

Tills nästa gång… Ha d gött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *