Timo är sjuk

Ja, det tror vi i alla fall. Han verkar extremt dåsig och mest ligger och sover hela tiden. Det är inte så konstigt med tanke på kylan ute och hur jobbigt han måste tycka att det är. Visserligen hade han ganska roligt ute med snön i förrgår, men nu tycker nog även han att det får räcka med snö för den här vintern. Det är förhållandevis varmt ute, så den snö som är på plats nu kommer nog inte bli långvarig. Det snöar dock fortfarande, och det kommer nog inte bli mycket varmare inom den närmsta tiden.

Jag pratade med en av våra grannar förut som också har massa småhundar. Hennes hundar kan inte ens gå ut som det är nu. De har, liksom Timo, jackor och underställ, men hon funderar på att även köpa skor till sina hundar. Det är om fötterna det blir kallt. Hon fick såklart igång mina tankar också. För det är den enda delen (förutom huvudet) som inte är täckt av kläder på Timo också. Kanske kommer det bli så att vi måste köpa skor till honom för att han ska överleva denna, och kommande, vintrar.

Vilken helomvändning jag har gjort! Hade man frågat mig i somras hade jag nog sagt att alla sorters kläder till hundar var helt uteslutet. Nu är jag dock beredd att köpa skor till den lilla stackaren. Man måste ju faktiskt se till hundens bästa, och när poängen inte är att hunden ska ha skor för att det är snyggt utan för att promenaderna ska bli uthärdliga så får man faktiskt böja sig.

Det enda alternativet hade i så fall  varit att han får bli en säsongshund som får ”gå på lådan” de delar av året då han inte kan vistas utomhus. Det ser jag dock inte som ett alternativ.

Nu ligger han där, på soffan, helt utslagen. Skoköpet kommer allt närmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *