Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett ganska diskuterat ämne för tillfället. Särskilt efter Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet (länk). Själv är jag ganska ointresserad av att debattera, men bland de som kör på hårt mot SD kan man nämna Soran, som jag länkat till i tidigare inlägg. Förutom att ha spelat in lite parodier mot Anton Abele har han även videobloggat lite om just Åkessons debattartikel. Kolla in hans blogg här!

Jag hade inte tänkt diskutera SD vidare här, för det tycker jag andra gör så bra. Men jag kanske bör säga att jag inte är någon sympatisör.

Däremot fick jag under gårdagen för mig att kolla hur SD sprider sig på Facebook. Jag är själv med i en grupp som kallas typ ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.”. Hur som helst ville jag se hur det såg ut åt andra hållet, och om några av mina facebookvänner var med i en sån grupp. Det var det ingen som var, vilket är tur. Men jag hittade lite intressanta bilder som jag tänkte dela med mig av.

Detta ser ut att vara tre ganska seriösa grupper som är för SD osv.

SD1

Men vad är detta? Och vilka är det egentligen de använder som reklampelare för sin sak?

SD2

Uppdatering!

Jag skriver lite mer här för att jag lyckades göra en sverigedemokrat arg över det jag skrev. Han kallade mig bland annat: okunnig, desperat och patetisk. Faktiskt har jag läst hela Sverigedemokraternas partiprogram, så helt okunnig kan jag väl inte vara? Jag har säkert läst mer än många SD-anhängare har gjort. Hur som helst, han var inte bara arg utan även lite hjälpsam. Jag kan nu länka till Åkessons debattartikel. Och så ni vet. Han stavar sitt förnamn med IE på slutet och inte Y. Jimmie alltså (för övrigt ett namn importerat från England).

Han påpekade också att gruppen med Hitler var fejk. För er som inte förstod det så vet ni det nu i alla fall. Han undrade också om jag menade allvar med detta inlägg. Tja, jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Som det står ovan lämnar jag debatterandet till andra. Och det jag menar med det här inlägget är väl det att jag sökte på facebook, hittade lite grupper, skrattade en stund och valde att lägga upp det här för att jag tyckte det var roligt. Likaså Sorans videoblogg. Den är rolig.

Ska jag över huvud taget behöva försvara mig? Nä, det får räcka här. Kommentarerna jag fick kan ni läsa nedan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.