Svensk hip-hop

Just nu lyssnar jag ganska mycket på Promoes senaste platta ”Kråksången”. Jag håller ingen större koll på svensk hip-hop, men jag vet ju (med råge) vem Timbuktu är. Just eftersom jag vet det är det otroligt skönt att höra en svensk rappare som inte rappar på skånska eller engelska. Självklart har Timbuktu fått vara med på en av låtarna på skivan, men det gör inte så mycket. Jag har ju egentligen inget emot Timbuktu. Jag gillar några av hans låtar, men jag har lite svårt för hans sångröst. Något som Promoe kompenserar upp, för han är faktiskt en ganska bra sångarna. Även ”rapp-partierna” känns mer melodiösa än vad jag är van av hip-hopmusik. Men, som sagt, jag är ingen expert på området. Jag har alltid gillat Promoe, och det kommer jag fortsätta att göra. Särskilt efter ”Kråksången”.

Eftersom Arvikafestivalen missade att boka Promoe (eller missade jag Promoe på Arvikafestivalen?) blev jag väldigt glad över att Promoe får avsluta min Malmöfestival på stora scenen vid stortorget.

Bästa låten från plattan tycker jag är ”Problem” som han har gjort med Vincent. Lyssna på den här nedan!

I övrigt vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Jag hade hoppats på att få en dag med Ida, men såklart ringde dom från City Mail imorse och ville ha hennes tjänster. Jaja, förhoppningsvis kommer hon hem i lika god till som igår så vi kan göra nått kul framåt kvällen. Åtminstone en lång och solig kvällspromenad med Timo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *