Solsken

Idag skiner solen fruktansvärt startkt. Nästan så man ska ta på sig solbrillor när man går ut nästa gång. Synd är dock att snön fortfarande ligger kvar och skapar problem (inte minst i trafiken) över hela Skåne.

Igår stannade jag och Ida hemma. Vi käkade lite gott och kollade på ”Stenhuggaren”. Det är filmatiseringen av en bok som Camilla Läckberg skrivit, och jag antar att boken heter samma sak. Som ni kanske anar har jag inte läst det. Hur som helst var det en upplevelse utöver det vanliga. I och med de senaste Wallander-filmerna har jag fått upp ögonen lite igen för svensk polis-film. Förr kollade jag alltid på Beck, och tyckte det var bra. Sen vilade jag lite till Wallander, och där har jag blivit väldigt glatt överraskad. Dock blev jag inte positivt överraskad av ”Stenhuggaren”. Ett gäng lantispoliser som bara hänger runt och gör inte så mycket. Sjukt långsam filmatisering. Kanske är boken bättre. Eller snarare måste väl boken vara bättre, för vad jag vet är det en riktig succé?

Hur som helst… Ikväll ska vi nog ägna oss åt något slags nöje. Kanske går vi till Operagrillen där det är ”Ode to joy”, kanske går vi någon annan stans. Har för mig att Dan snackade om någon fest någonstans.

För övrigt tyckte jag den här artikeln i sydsvenskan var lite skoj. Kanske kan knytas an till allt annat jag skrivit om arbetsgivare och facebook. (länk)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *