Snöigt!

Enligt rapport från Malmö är all snö borta nu. Skönt! Jag längtar nästan lite hem… Här i Arvika är minsann snön inte ens lite borta. Det har, som jag nämnde tidigare, snöat sedan igår någon gång. Nu har det slutat snöa, men snön ligger absolut kvar. På vissa ställen i skogen är det säkert 60 centimeter hög snö, och på asfalten ute (dit inte plogbilen hunnit) är det säkert 40-50 centimeter.

Vår lille Timo är inte högre än kanske 30 centimeter om ens det, så när vi ska gå ut med honom blir det till att gå där plogbilen redan röjt undan det värsta. Han är också väldigt duktig på att göra promenaden kort genom att göra det han ska direkt man kommer utanför dörren. Han vill nästan inte gå ut!

Förut drog jag dock på mig pappas termobrallor och täckjacka och gick ut på baksidan och badade i snön. Immi hängde med ut och var mer lekfull än jag sett henne på flera år! Timo stod på två ben innanför dörren, och jag tyckte så synd om honom att han inte fick vara med… Tillslut lät jag honom komma ut en snabbis och leka med mig och Immi i snön. Han tyckte nog det var ganska roligt, även om han försvann under snötäcket. Det blev en kort lek, sen fick han krypa upp i mammas knä och värma sig igen.

Här är några bilder från leken i alla fall!

Efter leken tog jag pappa och Immi en lång skogspromenad i den djupa snön. Nu väntar vi bara på att morbror Per och hans småflickor ska komma fram till Arvika och komma hit till oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *