Små saker

Idag var hantverkarna här och skulle fixa saker vi inte är nöjda med i lägenheter. De kan inte vara helt med i matchen… Det är nämligen så att de är experter på att sätta fokus på fel saker. För några veckor sedan rapporterade vi att fläkten i köket var trasig, eller att den inte sög upp helt enkelt. Givetvis kommer de hit med en ny fläkt, monterar upp den och försvinner illa kvickt. Funkar fläkten då? Nej. Är den finare än den andra? Nej, egentligen inte. Den passar inte riktigt in bland de andra köksprylarna. Ska vi ha en fläkt som inte funkar kan vi lika gärna ha en som ser bra ut till köket.

Kanske att man skulle börja i den ändan att kolla vad som faktiskt är fel innan man börjar byta ut saker och slänga bort fastighetsägarens pengar? Fläkten är dessutom inget vi har saknat, eftersom den varit trasig ända sedan vi flyttade in. Att golvlisterna ligger efter väggarna och inte ens är fastspikade är en annan sak. Om dom ska göra något kan dom väl göra något som gör skillnad! Det är inte så snyggt när listerna börjar krypa in på golvet.

Så, idag var de i alla fall här igen. Jag skrev till dem förra veckan och sa att det läckte under vår vask i köket plus att det är stopp i vårt handfat. De kommit hit, grejar lite och försvinner illa kvickt, som varje gång när de väl bemödar sig att komma. När jag sen går ut i köket för att kolla vad de gjort (under vasken) ser jag ingenting. Sen ställer jag mig upp och får se att de bytt ut kranen. Visserligen har vi haft lite problem med den också till och från eftersom den stod och droppade under hela jul-ledigheten när vi inte var här. Men det var väl knappast akut? Att vi inte kan tvätta händerna i stora badrummet och att det läcker vatten under diskhon känns däremot mer befogat att göra något åt. Snabbt!

Som sagt. Fokus på helt fel ställen. Och när man pratar med herren på kontoret låter allt så bra. Det viktiga är inte att ni kommer, utan att ni gör någon nytta!

Nej, imorgon blir det till att skicka en kompletterade fellista till Hyresgästföreningen så får de ta över härifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *