Reggio Emilia

Jag har gått och tänkt på det här inlägget i några dagar nu. Det kommer bli en snabb utvärdering av Reggio Emiliakursen ”so far”.

För det första; vi har endast haft två föreläsningar sen vi började kursen för 3-4 veckor sedan. På den första föreläsningen gick lite drygt hälften av tiden till att dela in i grupper för resten av kursen. Lite till för att titta på en film (som vi redan sett) och ytterligare lite till för att se på en film från 70-talet om staden Reggio. Föreläsningen efter det kunde jag inte gå på för att jag var lite post-vaccinations-sjuk. Där fick vi i alla fall reda på hur vi skulle lägga upp uppgiften jag ska göra idag, och som skulle redovisas i fredags.

Jag har mailat och försökt få ut någon slags info om uppgiften, men maken till oengagerade lärare får man nog leta efter. På mina halvlånga mail där jag förklarat läget och bett om att få ut Power Pointen som mina kursare fick se har de enbart svarat ”Fråga en klasskompis”, eller ”Det som finns ligger på It’s learning”. För det första; nej, det ligger inte alls där, för jag frågade faktiskt efter Power Pointen. För det andra så var de klasskompisar jag snackade med i förra veckan lika förvirrade som jag. Nu har nog alla gjort presentationen i och för sig, så jag kan väl bara fråga hur de gjorde helt enkelt.

Min poäng är i alla fall att den här kursen varken inspirerar mig eller ger mig vilja att fortsätta på lärarutbildningen. Vilket är precis vad jag behöver just nu! Inspiration! Jag saknar Montessorikursen och Bodil något så förbannat. Resten av den här terminen kommer förmodligen inte ge någonting och jag ser det mer än någonsin som ett nödvändigt ont för att tillslut få min examen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *