Pražský Krysarík

När vi köpte Timo svarade vi på en annons där det stod att det skulle vara Chihuahua-valpar. Vi tänkte inte så mycket på det när vi väl bestämde oss och hämtade den lille kraken. Vi visste dock att han inte hade någon stamtavla, och därav aldrig skulle kunna räknas som renrasig. Folk har påpekat vid ett flertal tillfällen hur spetsig hans nos är och hur ovanlig hans färg är och igår när Ida träffade vår hunduppfödande granne påpekade hon att han mer såg ut som en tjeckisk ras som kallas Pražský Krysarík. Vi gick direkt in på internet och insåg att; nej, det kanske inte är en chihuahua trots allt.

Jämför själva:

Här ser ni skillnaden på Pražský Krysarík, dvärgpinscher och chihuahua. (Klickbar bild öppnas i nytt fönster)

Här ser ni skillnaden på Pražský Krysarík, dvärgpinscher och chihuahua. (Klickbar bild öppnas i nytt fönster)

Egentligen spelar det ingen roll för oss. Vi har alltid tyckt att det är roligt att han har en ovanlig färg osv. Och om det nu inte finns en gnutta chihuahua i honom så gör det ingenting. För då är det inte en chihuahua vi ville ha från första början! Han är finare som han är.

Ett tips till hunköpare dock. Kolla er säljare ytterst noggrant innan ni köper. Be om att få se åtminstone en av valpens föräldrar. Det kan vara så att man råkar ut för att köpa en smuggelhund, och då vet man inte vad man får. Läs mer om smuggelhundhar här. (Länk!).

Tillslut bjuder jag såklart på en bild av vår lille Timo så ni har något att jämföra med.

Timo. (klickbar bild öppnas i nytt fönster)

Timo. (Klickbar bild öppnas i nytt fönster)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.