Planering

Nu var de första gitarrlektionerna över. Det gick inte riktigt som jag tänkt mig, men när blir det någonsin som man tänkt sig? Jag trodde att jag planerat för mycket, men det visade sig snarare att det var för lite. Såklart. Dock tycker jag att jag räddade situationen ganska bra, och det är faktiskt ingen enkel uppgift att komma till en grupp och lära ut gitarr när man inte alls har någon koll på vilken nivå man ska lägga det på.

Det var väldigt blandade grupper och vissa kunde mer än andra. Vi får se lite om vi ska stuva om lite i grupperna för att placera eleverna i en grupp baserat på förkunskap istället för ålder som är fallet nu. Vi får se hur det blir! Jag tror dock att vissa kan komma riktigt långt den här vägen.

Jag har i alla fall valt att basera lektionerna på låtar och att eleverna ska få spela låtar de själva väljer. Vi börjar med ackord, och sen får vi se hur långt vi kan ta det. 12 tillfällen är inte så väldigt mycket ändå, och för grupper med 3-5 deltagare räcker inte 40 minuter så långt. Förhoppningsvis kan jag dock inspirera eleverna att själva vilja lära sig och efter kursen fortsätta på egen hand eller med lärare på något annat sätt. Det är mitt mål!

Själv tycker jag att jag alltid lärt mig spela instrument bäst själv, även fast mina lärare i gitarr och piano genom åren har varit fruktansvärt bra! Att spela trummor hos en lärare har jag dock aldrig förstått poängen med, och även om det är mitt ”huvudinstrument” är det just trummor som jag haft minst lärarledda lektioner i.

Hur som helst. Nästa vecka kör vi igen! Inför det blir det mer noggrann planering. Det blir lättare eftersom jag nu vet ungefär vilken nivå jag ska lägga lektionerna på i varje grupp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *