Och Skanör då?

Förut var jag helt uppslukad av mitt dåliga resultat i Reggio Emilia-kursen, så jag glömde helt bort att berätta om dagen i Skanör! Hur som helst hade jag och André det väldigt trevligt. Vi gick runt och kikade på skolan och allt annat som finns i en skola. Vi tillbringade mest tid i en andraklass och på en förskola/förskoleklass/förstaklass som finns i en annan byggnad bara några meter bort. Jag blev glatt överraskad över att det i den sistnämnda byggnaden fanns ett montessori-rum med alla de material vi pratade om i första montessori-kursen. Jag kände mig väldigt hemma! Lite besviken blev jag dock över att jag inte fick något tillfälle av att prata med de (två?) lärare som hade montessori-utbildning och som höll i aktiviteterna i montessori-rummet. Men det är som alltid när man kommer ut till skolor; för man kan ju inte kräva att få alla lärares uppmärksamhet bara för att man kommer på besök en dag.

I övrigt var det roligt att komma till en skola som inte ligger i Rosengård! Det var lite annorlunda, men man var där alldeles för kort tid för att få någon utförligare uppfattning. Att det skulle vara skillnad var jag ganska medveten om innan jag åkte dit, även om det känns svårt att sätta fingret på exakt vad som skiljde dem åt.

Imorgon ska jag och André i alla fall till min förra VFT-placering och hälsa på. Det ska bli spännande att se om barnen känner igen mig och kommer ihåg mig.

Med detta avslutar jag bloggdagen! Sov så gott allesammans!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *