Nästa sista dagen

Då var näst sista dagen på praktiken avklarad. Vet inte riktigt varför jag inte ska dit på fredag, men det kan ju kvitta. Skönt med lite ledigt och sovmorgon efter en hel vecka med uppgång klockan 06:20.

Idag på morgonen var jag med en timma på matematiken för 5-6orna. Jag gjorde några intressanta observationer, men jag tänkte nästan skriva ett separat inlägg senare. Kortfattat handlade det om problemlösning eller ”kluringar” som man kanske kan kalla dem.

Efter detta hakade jag på musiklärar-Ulf som hade de allra minsta barnen i förskoleklassen. Roligt att se en musiklektion med så små barn! Det har jag minsann aldrig gjort innan. Spännande att se hur duktiga de var, hur de sög åt sig texter till låtar skitsnabbt och hur otroligt fokuserade de var. Särskilt med tanke på deras ålder som sagt. Dessutom var den här gruppen mycket större än alla andra klasser jag mött i musiksalen. Trots detta var det mycket mer ordnat och fokuserat än för någon annan lektion jag varit med på.

Efter lunch var det dags för nästa grupp, och helt omvänt var det nu 8-9orna. Det var ungefär samma koncept som under gårdagen då eleverna repade och spelade igenom låtar de själva valt. Självklart var instrumentinsatserna på en helt annan nivå och det lät i vissa stunder ganska bra. Jag fick själv hålla ganska mycket av lektionen med en av grupperna som hade valt att spela ”Sweet child of mine”. I slutet av lektioner grabbade jag tag i pianot och hackade ackord eftersom tempot och samspelet var den största bristen. Men hacket gjorde att de hade en puls att följa och det lät faktiskt relativt bra.

Ulf skjutsade mig till Arlöv och vi bytte nummer. Någon dag ska jag sticka ner till hans studio i hamnen och hälsa på. Gött att träffa lite folk som har samma intressen som jag har och som är etablerade i musikbranchen! För att se vad Ulf gjort i musikväg kan man kolla in på pingpongmusik.se.

Det var allt för just nu! Vi hörs senare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.