Någon slags årskrönika (sista delen)

Jaha, då fortsätter vi med den andra delen av året 2009!

Juli

Jag startar den här bloggen och lägger ner den gamla dagboken jag haft sedan 2004. Mest av tekniska skäl och att jag ville kunna uppdatera enklare och oftare. Fortsätter läsa sommarkurser, vilket inte ger sådär jättemycket. Ida sliter på CityMail. Tar definitivt farväl av Studenthuset Gripen och inser att Timon kanske inte är en chihuahua trots allt. Inte för att det spelar någon roll för oss, men ändå!

Utsikten från Gripen var det inget fel på...

Augusti

Skriver låtar till det ena och det andra. Får bra respons från mina lärare i Skara (där jag på distans läser låtskrivarkursen). Gör lemonad, blir nekad csn från och med april 2010, går på Malmöfestival och blir kär i Salem Al Fakir samt får äntligen en ny spis av hyresvärden.

September

Börjar skolan igen efter sommaruppehållet. Första kursen är Montessoripedagogik, och jag fastnar! Går med i näktergalen och får ett mentorsbarn som inte dyker upp. Skaffar Twitter och tycker det är roligt! Någon tar sig in i vår lägenhet och snor Idas iPod samt Idas plånbok. Då tycker äntligen hyresvärden att det är läge att byta lås på ytterdörren. Något vi tjatat om sedan inflytten i maj. Lägger upp en banner på reklamfabriken med chansen att vinna en reklamfilm och en iPhone. Sätter inga större förhoppningar till detta, men ger det ett försök. Efter att mamma och alla hennes kollegor röstat hamnar jag på en ganska bra placering och inser att det kanske är nått att köra hårdare på! Lyckas tillslut vinna min iPhone med fler röster än alla andra. Tack och bock till alla som röstade.

Oktober

Ida bygger en agilytybana i vårt gästrum och börjar träna så smått med Timo som visar sig vara riktigt duktig. Eller, lovanda kanske man ska säga? Får ett nytt barn från Näktergalen efter många om och men.Träffar Ulf som är musiklärare på LMG, där jag gjör min montessoripraktik, och hittar en kompis! Träffar även morbror Per som är nere på Litteralund och föreläser om sin Prinsessa. Gör första låten tillsammans med Dan till det som senare blev Quite. Går på maskerad med Ida och klär ut mig till Kurt Cobain. Komplett med kulhål i pannan. Ida är Marilyn Monroe. Kärt återseende när jag en sen kväll träffar Filippa Nässil i Malmö.

Ida och Filippa.

November

Efter många om och men får jag även träffa mitt näktergalenbarn för första gången. Vi går och fotboll och ser en halvtafflig säsongsavslutning för MFF. Avslutar montessorikursen och blir lite ledsen för det. Börjar med Reggio Emilia istället, vilket inte alls är lika roligt. Särskilt eftersom vi inte har några föreläsningar. Alls. Efter många om och men väljer jag och Ida att gå och vaccinera oss mot svininfluensan. Ett svårt beslut. Gjorde vi verkligen rätt? Ja, det får man väl se. Får ett samtal från reklambyrån Ogilvy som med glädje meddelat att jag är en stora vinnaren av tävlingen på Reklamfabriken. Två veckor senare åker jag upp till Stockholm och spelar in en reklamfilm med Daniel Eskils som regissör. Tar beslut om att kastrera Timo efter att han juckat vansinnit mycket. Får en hem mycket trött och ömklig hund som redan dagen efter visar vissa förbättringar i sitt beteende.

Ida och jag på maskerad.

December

Får några låtar klara med Quite, och ser mig själv på bio för första gången. Och andra gången osv. Hela fem gånger tror jag det blev tillsist! Dessutom rullar reklamfilmen på TV och jag får dubbelt så många besökare på bloggen varje dag. Erik vinner Idol, vilket är tur eftersom jag hejjade på Calle. Hoppas han drar nytta av andraplatsen. Det kommer mycket snö i Malmö och Timo får en till jacka för att klara sig genom kylan. Vi överväger också att köpa skor till honom. Så var det plötsligt jul och jag tar med Timo upp till Arvika. Många kära återseenden! Ida kommer upp i mellandagarna och vi har några riktigt kalla dagar (-22 grader) i Arvika. Sen åker vi till Göteborg och firar min födelsedag och nyårsafton på nefertiti.

Puh, det var nog allt. Väldans vad mycket jag skrivit sedan jag började med bloggen. Det har varit en resa att läsa igenom allt, för att plocka fram guldkornen. Som jag skrev i förra inlägget har jag säkert glömt massa saker, men det är inget att göra åt.

Nu fokuserar vi på framtiden istället! Gott nytt år på er alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.