Någon slags årskrönika (pre-blogg)

Jaha, så var det väl dags då. Årskrönika, eller ännu hellre års-sammanfattning, av 2009 måste man väl göra en. Det har trots allt varit ett ganska händelserikt år! Vi börjar väl från början då!

Januari

Började året med att avsluta ”det självständiga arbetet på grundnivå” på lärarutbildningen tillsammans med Jessica. Det hela slutade med ett VG och vi var både stolta och nöjda med det vi gjort. Jag och Ida börjar, efter att bara varit ihop några månader, snacka seriöst om att flytta ihop. Väl tillbaks i Malmö efter jul och nyår i Arvika och Göteborg börjar jakten på gemensam lägenhet!

Fabruari

Jag och Ida var kulturella x2 och var på teater två helger i rad. Jag tror faktiskt aldrig att jag varit på ”riktig” teater innan det. Jag var även på releaseparty  av Scraps of Tapes platta tillsammans med Jonas och Emilio. Melodifestivalen var det såklart också. En väldiigt kulturell månad, blandad av både lite finare kultur och lite fulare. Men såna begrepp använder jag helst inte alls. Ida får för sig att vi ska ha husdjur. En iller låter som en bra idé då. Jag skriver även kontrakt med ett musikförlag som är intresserade av mina låtar. Ett stort steg framåt!

Mars

Melodifestivalfinal med ”La Voix” som vinnare. En bra vinnare, som kanske inte gick så bra ute i Europa. Men vad vet dom… Vi spelade med Vienna Heat på Idas fars 60-årsfest tillsammans med Sleeping Beauty. Jag började också med kursen ”Matematik från början I” på lärarutbilningen. En kurs med många föreläsningar.

Vienna Heat i "logen" på 60-årskalaset.

April

Ida hittar en lägenhet på blocket och skickar hux flux iväg ett mail. Vi får komma på visning i världens finaste lägenhet och sätter genast upp oss på kölistan. Två veckor senare går vi på annan visning på en inte lika fin lägenhet, men som tur är ringer de från den första hyresvärden redan dagen efter och säger att världens finaste lägenhet är vår. Om vi vill… OM VI VILL!? Inflytten blir redan i…

Maj

Närmare bestämt den andra maj. Vi får nycklarna redan den första, men Ida måste åka upp till Göteborg för att hämta möbler och mer som legat i föräldrarnas garage sen hon lämnade sin lägenhet i Göteborg. Veckan efter åker Vienna Heat på Tysklands-turné med sju spelningar. Vi genomför dock bara tre och flyr sedan landet för att rädda var och ens personliga ekonomi. En bilbortbärgning på grund av felparkering slår hårt i allas plånböcker, och vi har inte råd att fortsätta turnén. Ida släpper idén om att skaffa iller och konstaterar istället att en liten hund vore ett bättre alternativ.

Jag och Victor väntar på båten till Tyskland.

Vienna Heat i Hamburg.

Juni

Redan den 1:a juni åker vi ut till Fosie och köper vår lilla chihuahua Timon. Midsommar i Göteborg och sommarkurser i låtskapande och engelsk grammatik.

Timo.

Så, detta var en ganska kortfattad sammanfattning av de första sex månaderna av 2009, eller det som hände innan jag skaffade den här bloggen. Kanske har jag glömt något stort event, men det gör kanske inte sådär jättemycket. Försökte hitta lite passande bilder, och det blev lite mycket Vienna Heat kanske. Men men…

Fortsättning följer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.