Musiklärare

Idag har varit en ganska bra dag på praktiken. Musikläraren jag hade som handledare idag var riktigt schyst och vi snackade endel. Både musik och skola. Två saker vi hade gemensamt intresse av. Det där tematiska som jag var så nyfiken på var inte så speciellt egentligen. Det var inte direkt så att ämnena gick in i varandra utan det var mer att det fanns ett stort övergripande tema. I bilden ritade de t.ex. ätbara saker, medan de i musiken sjöng matlåtar. Svårare än så var det inte. Mitt exempel är bara ett exempel, så ni vet.

Vi pratade också ganska mycket om musikens roll i skolan, och tyckte nog båda två att det är lite komplicerat. Är musiken för alla och hur mycket ska man försöka? Om en elev på högstadiet inte är ett dugg intresserad; vad ska man göra då? Är musik något man ska tvinga på folk bara för att det står skrivet i något dokument från skolverket?

Jag tyckte till exempel bilden på högstadiet var döden, men på musiklektionerna började jag bygga mitt intresse som… Ja, ni kan lyssna på resultat från i jukeboxen bland annat. Musiken är helt enkelt en väldigt stor del av mitt liv. Själva lektionerna på högstadiet kanske inte var de mest spännande, utan det var bara själva grejen att komma i kontakt med alla instrument och få prova på i sin ensamhet mellan lektionerna. Där la jag min grund!

Förmodligen kommer jag hoppa på musikläraren även imorgon. Åtminstone halva dagen. Jag har inte riktigt bestämt mig än. Vi får se! Personligen tyckte jag att jag gjorde ett ganska bra jobb när jag under eftermiddagens lektion tog hand om halva gruppen 4-5or. Jag kan inte förstå hur min handledare kan hantera två grupper, på två olika ställen samtidigt i vanliga fall. Jag var nog behövd! Eller så blir det helt enkelt mindre gjort när han är ensam. För vem håller koll på den grupp som blir utan lärare? Även fast man springer mellan grupperna i tiominuterspass kanske det är svårt för barngruppen att hålla kreativiteten upp de stunder de blir själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *