Mia Catallano

Amerikanska tv-serier är ett otroligt bra sätt att hitta ny musik. De kan sin musik, tv-serieskaparna. Jag har egentligen ingen koll men det känns som att det är otroligt många band som får en push i kaffiären just för att deras hit varit med i en känd amerikansk tv-serie. T.ex. pratade jag med en tjej för något år sedan. En sak vi hade gemensamt var att vi båda gillade Death Cab For Cutie. Det första min samtalspartner har att säga i ämnet är att hon minsann lyssnade på dom innan de var med i The O.C. Själv hade jag aldrig sett serien vid den tidpunkten, men tydligen var det något att skämmas över.

När jag nu något år senare har börjar plöja igenom Tv-serier som ingen annan upptäcker man mycket ny musik. T.ex. återupptäckte jag ”Death Cab” när jag och Ida såg The O.C någon gång förra terminen.

Serien vi följer för tillfället är inte heller helt okänd och kallas ”One Tree Hill”. I säsong fem introduceras karaktären Mia Catallano (på riktigt Kate Voegele). Kate är en av, åtminstone, två riktiga artister som medverkar under en längre period i serien. Jag vill inte avslöja för mycket ifall det är någon som följer serien. Men kort och gott kan man säga att artisten Kate Voegelse spelar artisten Mia Catallano i serien. Och vad jag bjuder på Idag är en låt kallad ”No Good” som kommer från Kate Voegeles skiva ”Don’t look away”. Klippet är från One Tree Hill när Mia har sitt premiärframträdande på klubben ”Tric”. Lägg också märke till vem som spelar den elake killen som kallar Mia fula saker i börjar på videon.

Dagens bonus blir en video med Tyler Hilton (som i serien kallas Chris Keller). Låten heter ”When It Comes”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.