Melodifestivalen del 4

Jag får ligga i lite nu om jag ska hinna med att skriva något om ”Melodifestivalen 2010 fram tills nu” innan andra chansen på lördag. Så hör kommer väl en snabbgenomgång om lördagens deltävling från Malmö.

Sibel
Såhär i efterhand var det en ganska bra låt. Dock tycker jag inte riktigt att den passade Sibel. Jag gillar inte riktigt hur hennes röst låter när hon tar långa toner. Korta snabba är okej, men när det blir långa toner kommer det speciella i hennes röst fram för mycket. Och det kanske elt enkel är så att jag inte gillar den i alla lägen riktigt.

Py Bäckman
Årets absolut största skämt. Den här låten fick mig att ifrågasätta hela låtgallringsjuryns arbete. Hur i helvete kan en sånhär låt komma med? Och hur många bättre låtar fick lämna plats för denna?

Neo
Py Bäckman följdes upp av en riktig höjdarlåt. Lätt värd en direktkvalifisering till finalen, och hade det inte varit för att ökändare artister redan gått till final hade jag kort och gott sagt att han var för okänd. Till andra chansen, och för mig en potentiell vinnare av hela kalaset!

Lovestoned
Idas favorit. En bra låt, som det tyvärr inte gick så bra för.

Anna Bergendahl
Ja, åter igen lite melodifestival-skräll att denna gick till final. Nu minns man henne från idol, men det gjorde man inte för en vecka sedan. Personligen tycker jag hennes röst är lite för märklig. När hon tar i låter det lite väl krystat.

Pernilla Wahlgren
Schlager! Äntligen! Givetvis gillar jag det här! Men i andra chansen är det möjligt att min röst faller på andra låtar. Kommer inte ihåg exakt vem den står emot, men det kan bli hårt.

Noll Dicsiplin
Ja, detta var ju också ett skämt. En femteplats blev det i alla fall. Tro det eller ej…

Peter Jöback
Även om låten inte var superjättebra är i alla fall Peter Jöback det. Det skulle kunna väga upp för vad som helst nästan! Inte för att låten var dålig, men Jöback är ju en av Sveriges bästa sångare. Final på den, och så var den här snabbgenomgången över!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *