Melodifestivalen 3

Tänkte här kommentera låtarna från gårdagens deltävling i Melodifestivalen lite kort. Deltävlingen igår var för övrigt var den bästa deltävlingen hittills i år!

Alcazar – Headlines
En riktigt grym låt! Stark öppning av deltävlingen med, enligt mig, årets (hittills) bästa låt! Började svinbra med en bra vers, och följdes sedan upp med en grym refräng. Tyvärr kom Alcazar bara till andra chansen, men det var i alla fall tur att de kom så långt! Svenska folket är inte att lita på…

Johannes Bah Kuhnke – Tonight
En ganska bra låt som slutade på en sistaplats. Trots att den kom direkt efter Alcazar skulle jag ändå vilja ge den höga poäng.

Elin Lanto – Doctor Doctor
Den här fastnade jag inte alls för av någon anledning. Någonting var det som störde mig med den – inte riktigt säker på vad. Varken final eller andra chansen. Bra eftersom det fanns andra som förtjänade det bättre.

Erik Linder – Hur kan jag tro på kärlek?
Överraskande bra! Jag hade nog tippat att denna skulle komma till Andra Chansen, eftersom den förmodligen gick hem allra bäst hos de lite äldre. Min mamma älskade Ted Gärdestad när det begav sig, och även fast själva låten kanske inte var så mycket Ted var det ändå så SVT marknadsförde den. Duktig sångare!

Getty Domein – Yeba
Detta trodde jag skulle bli en riktig flopp. För några år sedan var det en kille med som sjöng på sitt eget påhittade språk. Det var sådär, och jag trodde detta skulle bli något liknande. Det blev det visserligen en 6:e eller 7:e plats (?), men låten var ändå inte så dålig som jag föreställde mig att den skulle vara. Väldigt fel forum, och ingen värdig vinnare, men ganska okej låt som sagt.

Timoteij – Kom
Ja, det här lär väl bli årets snackis antar jag. Skräll som bara den! Låten var väl ganska käck och okej, men den kanske hade passat ännu bättre i Lilla Melodifestivalen. Jag tippade igår att den skulle komma sist, men istället klådde den både Darin och Alcazar och vann hela deltävlingen. Skräll, som sagt. Får se hur det går i finalen. Deras kompisar kanske inte har lust att lägga mer pengar på telefonröster efter gårdagen.

Darin – You´re Out of My Life
Darin då alltså. Förstår inte varför han kör en ballad? Jag gillar verkligen hans senaste platta, men den här låten skulle inte alls platsat där. Nästan alla låtarna från plattan klår den här balladen, men det var väl fortfarande en okej låt. Till final, vilket känns riktigt bra. Han kommer nog gå hem ute i Europa om inte annat. Skicka till Oslo? Absolut!

Crucified Barbara – Heaven or Hell
Ganska okej bidrag. Vet inte vad jag ska säga mer. Det var väl det här som var årets ”Heat” eller ”The Poodles”. Årets ”hårdrocksbidrag” helt enkelt. Inte dåligt, men inte jättebra heller.

Ja, det var min korta sammanfattning. Mer än så blir det inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *