Melodifestival och OS-premiär

Igår var det Melodifestivalen, vilket både jag och Ida såklart såg. Men vi såg den tillsammans med Idas kompisar på Rönnen. För det första är det trevligt med sällskap, och för det andra kan man inte riktigt lita på att webbsändningarna fungerar korrekt. Det kommer nog blir endel OS-sändningar via webben, men något så viktigt som Melodifestivalen vill man inte riskera att missa på grund av en dålig lina.

Bidragen i år sätter sig inte riktigt. Den enda som jag kan nynna en bit på hittills är refrängen på Salem al Fakirs låt ”Keep on walking”. Men en sak som var bra igår var i alla fall att det var en schlagerlåt med. Även om den inte var superbra var den ändå i rätt genre för melodifestivalen. Jag menar såklart ”Come get me now” med Highlights och MiSt. Jag må vara lite bakåtsträvande, men jag tycker man får nog med pop-musik i vanliga fall, så när det väl blir lite schlagersväng så är jag med på noterna direkt!

Gårdagens hipp-hopp-bidrag ”Hippare Hoppare” (Andra Generationen & Dogge) var åtminstone bättre än förra veckans ”Singel” (Frispråkarn), men ändå sjukt löjligt. Ingen av dem hade särskilt mycket i Melodifestivalen att göra. Det finns garanterat en väldans massa ratade bidrag som hade varit bättre.

Som skräll igår hade jag hoppats på Hanna Lindblad och hennes ”Manipulated” gått vidare till final, eller åtminstone andra chansen. Istället fick hon nöja sig med en femteplats. Kalle Moraeus och Orsa spelmän hade en ganska bra låt. Jag har läst lite på nätet om att folk diskuterar huruvida han kan sjunga eller inte. Nej, det kanske inte var gårdagens bästa sånginsats, men jag fastnade ändå. Han skärper sig nog när han går chansen igen!

Andreas Johnson gjorde ungefär det han brukar, fast han struntade i Carola den här gången. Då blev det mycket bättre. Eric Saades låt tyckte jag till en början var lite löjlig. ”Manboy”, vad menar dom/han med det? På andra lyssningen blev den bättre, och han förtjänade väl ändå att gå till final.

Jag hade hellre sett att Hanna Lindblad och Kalle Moraeus gått till final.

Sist men inte minst ska jag väl kommentera de två låtarna jag inte skrivit om hittills. Anna-Maria Espinosa – En fruktansvärd låt som inte framfördes särskilt bra heller. Jag hade förväntat mig mer. Mycket mer! Pauline – Passade inte alls i Melodifestivalen. Väldigt tråkig!

Efter Melodifestivalen kollade vi på damernas skidskytte, vilket fick inviga OS för (åtminstone) mig. Det var ganska trevligt att titta på! Sedan gick vi över till att titta på herrarnas skridsko . Vissa sporter lever verkligen bara vart fjärde år…

Nu ska jag se till att få lite saker gjorda. Den här dagen har inte riktigt börjat än!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *