”Maybe once a week”

Sen någon vecka tillbaks har jag och Ida kollat ganska mycket på Cesar Millan (han som är ”The dog whisperer”). Något som förvånar mig jävligt mycket är hur lite amerikanarna bryr sig om sina hundar. De köper en hund precis som man köpen en katt. Köp, hem och släpp ut den i huset, sluta bry dig, klart!

Många av dessa hundar får problem, såklart. När Cesar försöker lösa dessa problem är en fråga han ställer ofta ”Hur ofta går ni ut och går med er/era hund/hundar?”. Svaren kan skilja sig endel, men det är inte alls ovanligt att de svarar: ”Never”, ”Maybe once a week” eller liknande. Hur kan man köpa en hund utan att ge den motion via promenader?

En vuxen hund behöver gå på promenad var fjärde timma, förutom på natten. Helst ska den aldrig vara ensam mer än sex timmar i sträck. Hur kan då amerikanarna behandla sina hundar på det här sättet? När Ida och jag snackat lite om detta har vi kommit fram till att det förmodligen är så att man köper en hund precis som man köper en katt. Man åker till nått sånt ”dog center” där man bara väljer den sötaste hunden. Sen spelar det ingen roll om det sen blir en 100 kilos pittbull med instinkt att döda, eller en snäll Golden Retriver.

Nä, man borde ha större kontroll på hur människor sköter sina hundar. Helt klart! Inte minst i USA uppenbarligen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *