Kim Nyholm vs. Lärarutbildningen

Jag träffade Kim i Montessorikursen, och eftersom vi båda är killar blev vi kompisar. Man får ta alla chanser man får när 90% av alla på utbildningen är tjejer (jag tror statistiken stämmer något sånär). Kim är en väldigt trevligt kille och under Montessorikursen hängde vi en hel del. Han började dock på utbildningen ett år innan mig (2006), och anledningen till att han läste sidoämnen samtidigt som jag var att han tog ett års uppehåll från studierna. Det får man absolut göra!

Grejen är den att när jag började lärarutbildningen var jag den första i ”den nya lärarutbildningen” som jag tror att de kallar den. Detta betyder att mitt första år på utbildningen såg lite annorlunda ut mot vad den gjorde under Kims första år. Så när Kim, inget ont anande, skulle söka in på utbildningen igen efter sidoämnesstudierna visade det sig att han inte var behörig att fortsätta studera Barn- och ungdomsvetenskap på avancerad nivå. Det var en kurs som saknades. Denna kurs går endast en gång om året, och denna gång om året är efter sommaren (alltså på höstterminen). Detta resulterade i att Kim måste fortsätta läsa sidoämnen en termin till för att hålla sig sysselsatt fram tills han kan läsa igen kursen han missat.

Slutaktligen kan inte Kim börja på avancerad nivå förens vårterminen 2011 (i mitten av januari). Detta är då han egentligen borde ha fått ta sin examen tillsammans med mig och mina kursare (höstterminen 2010 slutar i januari 2011). Kim får alltså slita i ett år längre än alla andra på utbildningen, på grund av att han tog ett års studieuppehåll.

CSN kostar pengar, och jag känner väldig sympati för Kim.

Man kan ju också ställa sig frågan om en endaste kurs, som måste haft någon slags motsvarighet i Kims utbildning, gör honom mindre behörig än mig för att studera på avancerad nivå?

Tycker ni synd om Kim och vill motivera honom att fortsätta sin utbildning trots dessa motgångar kan ni droppa en kommentar till detta inlägg så skickar jag det vidare!

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *