Igång igen…

Jag hade en liten downer i skapandet igår. Vet inte riktigt vad det berodde på. Kanske är det så att jag ibland helt enkelt inte pallar att tvinga fram något. Det är den tröskeln jag måste komma över. Man ska alltid kunna pressa fram något!

Vad som fick mig på rätt plats igen var det allt för bekanta uttrycket ”Kill your darlings”. Ibland måste man döda den där assnygga synth-linen som man verkligen vill ha just där för att något annat ska få plats istället. Typ sång… Något som allt för ofta blir ett problem i mitt proddande. Egentligen borde man börja med sången. Skriva låten på gitarr, spela in sången (och kanske ett piano och klick att hålla ton och tempo till) och sen bygga resten av låten runt.

Personligen tycker jag detta går för långsamt. Jag brukar börja med trummorna tills jag får ett skönt gung. Sen brukar det stickas in någon slags matta eller ”pad”, och slutligen bas. Antingen på bas-gitarr eller keyboardet. Sen är jag igång!

Just nu har jag fyra-fem små snuttar musik som jag gjort den i torsdags då leadsen kom in. Sen får man ju se hur många som utvecklas till låtar! Vore skönt med en kollega som kunde hjälpa till att bena ut vad som går att använda och inte. Sugen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *