Hultsfredsfestivalen

Jag har bara varit på Hultsfredsfestivalen en enda gång. Det var 2006 och jag hängde på Anders som en spontangrej så han slapp åka helt själv. Personligen tyckte jag det var sådär. Jag har alltid gillat Arvikafestivalen bättre, kanske för att jag varit på Arvikafestivalen varje år sedan 1998. Även Arvika har haft sina problem, men det verkar som det bara går bra just nu. Sämst gick det 2005 när de bokade Kraftwerk och gick tre miljoner back. Detta bräckte dock hultsfred 2007 när de gick 7 miljoner back. I år gick det ungefär lika bra läste jag på aftonbladet.se. Där fanns för en vecka sedan också en fråga om hulsfredsfestivalen hade spelat ut sin roll. Utan fler erfarenheter än mitt enda besök på festivalen svarade jag kort och gott ”ja”.

I och med att Arvikafestivalen växer, Peace & Love är sveriges mest besökta festival och nyare festivaler som Siesta! i hässleholm också växer sig större är det kanske dags för hultsfred att åtminstone ta en paus? Klart är åtminstone att hultsfredsfestivalen måste varsla alla sina anställda. Sen får vi väl se hur det går inför nästa år. Dom kanske borde lära sig något från Arvikafestivalen och inte boka stora amerikanska rappare som headliners.

För min egen del blir det nog aldrig mer hultsfred som betalande besökare. Det enda vore om man på något sätt skulle bli bjuden eller om man spelar. Vi får väl se helt enkelt!

Läs mer om Hultsfredsfestivalen här (klickbara länkar öppnas i nya fönster): Sydsvenskan, SvD, Aftonbladet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.