Hemma från Höllviken

Nu är jag hemma från en ganska schyst förmiddag på en förskola i Höllviken. Jag är inte så insatt i Reggio Emilia än, men förskolan vi var var ska tydligen vara åtminstone inspirerad åt det hållet. Det enda jag egentligen förknippar helt och hållet med Reggio Emilia är att man använder tecknandet/målandet i stor utsträckning. Och visst hade de en ateljé där vi var!

Vad som också var ganska schyst var att man kastades direkt in i verksamheten. Jag fick vara med femårsgruppen och blev nästan som en del av arbetslaget. Jag fick ett eget avskiljt bort vid maten (jepp, jag fick också äta gratis) och vissa av barnen tog till sig mig väldigt snabbt och kunde mitt namn direkt. De frågade till och med mig om lov för att göra saker jag inte alls vet om de fick. Jag skickade dem vidare, bara så ni inte tror att jag lurade ut dom på några äventyr…

Nu återstår bara att se om det går att få ut något bra av bilderna jag tog idag. Tanken med uppgiften är att man skall ”fånga ett lärande” med hjälp av en kamera. Alltså ett barn som lär sig något, om jag förstått det rätt. Sen ska det väl analyseras och bearbetas in i fördärvet. Där är jag inte än dock. Första steget blir att ladda in bilderna i datorn.

Jag fick även se hur Ricardo bodde, samt hälsa på hans tjej Ann som jag inte träffat sen vi gick i samma klass senast. Av henne fick jag också veta att man är tvungen att söka sig in på lärarutbildningen efter sidoämnena, och att denna ansökan ska vara inne den 15:e oktober. Nu är det november, men jag skickade in min ansökan direkt och hoppas det går bra ändå. Hon hade fått mail om det, men nu har jag letat igenom hela min mailbox (jag slänger väldigt sällan brev) och det finns inget där! Hoppas det löser sig ändå!

Nu ska jag ta tag i uppgiften. Måste skynda på eftersom jag åker till Stockholm på onsdag och redovisningen är på fredag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *