Gitarrlärare

Förra veckan fick jag ett samtal från Lunds Montessorigrundskola. De har någon slags kulturprojektsgrupp på skolan, och den här terminen funderade de på att ha en grundkurs i gitarr och undrade följaktligen om jagvar intresserad av att hålla i denna. Efter att ha vägt detta fram och tillbaks under den föregående helgen har jag nu tackat ja. Jobbet är mitt så länge de får in tillräckligt med anmälningar till kursen! En gång i veckan ska jag hålla lektion för tre grupper med ungefär 4-5 personer i varje. Barnen kommer vara mellan åtta och 15 (eller hur gammal man är när man går i nian?).

Detta ska bli mycket spännande! Hur kommer jag fungera som gitarrlärare? Outforskad mark, men grunderna kan inte vara så svåra att lära ut. Mycket av gitarrspel handlar ju om att automatisera rörelser och byten mellan ackord.

Nu sitter jag i alla fall och skriver lite på en första lektionsplanering. Hade tänkt börja med ”En Ball Groda Dansar Aldrig Ensam”. Någon som har en gissning på vad det betyder i gitarrsammanhang?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.