Första delen

Så, då var första delen av dagen avklarad. Tänderna är renare och finare än de var innan. Blodet rann ur min mun, men det är tydligen helt normalt om man inte varit hos tandläkaren på ett tag. Jag har även frågat min mor lite mer om det där tandvårdsbidraget. Tydligen får man 300 kronor i bidrag varje år fram tills man är 30. Bidraget är innestående i ett ytterligare ett år, vilket betyder att om man går till tandläkaren en gång vartannat år så har man 600 kronor i bidrag. Använder man inte pengarna då återgår de till 300 nästa år igen. En undersökning kostar lite drygt 600 så det är lätt värt en femtiolapp för att kolla att allt är okej i käften.

Men det var nära att det inte blev något besök alls. Precis när vi stod i dörren och skulle åka ringde de från folktandvården och sa att hon som skulle undersöka mig var sjuk. Min mor stuvade in lite i schemat och hoppade själv in och jobbade en liten stund, så jag fick min undersökning i alla fall.

Apoteket och bankerna är också avklarade. Eller, apoteket finns ju nuförtiden i varenda mataffär. Det är bra om man bara ska ha något litet, så som nässpray.  Nu ska mamma slänga ihop lite våfflor och vid tretiden bär det av till Karlstad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *