Ett underkänt

För en liten stund sedan fick jag svar på min Reggio Emilia-portfölj. Tydligen var jag inte ens i närheten av ett godkänt och får göra någon slags omexamination. Förmodligen blir det den 20:e februari. Vi får se om jag ens tycker det är värt mödan. Jag sa till mig själv innan inlämningen att om jag lyckades ta mig ur med ett godkänt skulle jag sadla om och bli copywriter eller ta nått annat skrivjobb istället. Så det var med andra ord inte särskilt oväntat att jag inte blev godkänt. Det har jag misstänkt ända sedan inlämning. Jag hade dock tyckt det varit roligt att få någon slags bekräftelse på att jag var bra på att skriva.

Ett alternativ jag överväger är att försöka klara Montessori II och räkna in den som ett sidoämne istället för Reggio Emilia. Det känns mer motiverat eftersom jag inte tycker att Reggio Emilia-kursen levererade över huvud taget. Kan man ens göra så? Det är en sak jag måste ta reda på. Frågan är också hur det kommer gå med en extrakurs nu när det känns som man har ungefär en miljon andra saker att göra? Det känns redan som man hamnat lite bakom med alla fältdagar och all läsning man borde tagit tag i för längesedan. Hur som helst har jag i alla fall böckerna den här kursen, även om jag delar dem med Camilla.

Det är synd att man inte får anpassa sin lärarutbildning mer, för då hade jag helst spolat tillbaks tiden och gått massa andra (enligt mig) mer väsentliga kurser som jag tror givit mig mer.

Nu ska jag tycka synd om mig en stund för att sedan ägna mig åt något jag tycker är både roligt och konstruktivt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *