Elev – lärare

Jag var nyss uppe på Coop och handlade lite frukostsaker vi inte hade hemma. På vägen dit gick jag förbi en av mina gamla eleven från Rosengård. Hon hälsade inte ens på mig. Blicken var fast någon annanstans trots att jag gick förbi bara någon meter ifrån henne.

Under praktiken, som inte var så förskräckligt längesedan, tyckte jag ändå att jag gjorde en viss skillnad för just henne. Hon hade haft lite problem hemma och skolkade från skolan mycket. De två veckorna jag var där fick jag henne att finna motivation till att komma till skolan varje dag. Min handledare var väldigt imponerad! Jag vill inte riktigt säga mer än så om själva praktiken för det blir lite för lätt att lista ut vem det handlar om. Om man verkligen skulle vilja alltså…

Hur som helst fick jag en liten tankeställare. Hur stort intryck tror man att man kan göra på en elev? Jag tillbringade i och för sig inte mer än lite drygt en månad i klassen. Men vi hade ändå en bra relation då, och hon tyckte det var tråkigt när jag slutade. Men nu är jag alltså inte ens värd en blick riktad snett förbi mig. Är det värt att slita arslet av sig i två intensiva veckor för att ändå inte göra större intryck än så?

Något värt att tänka över…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *