De kreativa piraterna

Det är någon kille i Usa som åkt dit för att han laddat ner ett gäng låtar. Sammanlagt är det 30 låtar, och för det ska han böta 675000 dollar. Förmodligen har han laddat ner mer än så, men det kan man ju bara spekulera i. Hur som helst. 30 låtar för så mycket pengar.

Denne kille har anlitat en herrans massa advokater och tydligen är hela grejen en ganska stor grej. På piratebay.org (länk öppnas i nytt fönster) har någon skapat en torrent innehållande de trettio låtar som Joel laddat hem. Folk uppmanas att ladda ner just detta låtar och gärna skylta med det för att provocera, och det är just detta jag tycker är så intressant. Tycka vad man vill om att ladda ner musik osv. men man måste i alla fall ge piraterna den credden att de är otroligt bra på att provocera folk.

Polisen och alla andra instanser som jagar efter piraterna använder sig av lagboken. Piraterna använder sig av internet och dom är jävligt bra på att få med sig folk och göra folk upprörda.

joelfightsback.com (länk öppnas i nytt fönster) kan man läsa om hur det går för denne Joel Tenenbaum i rättssalen.

OBS! Jag tar absolut ingen ställning i själva frågan här. Detta inlägg handlar bara om att jag tycker piraterna är ganska kreativa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *