Claes Ohlson vs. Ikea

Helgvädret i Malmö började igårkväll med regn och allmänt grådassig himmel. Såklart. Ida har jobbat hela veckan, och det har varit fint väder varje dag. Men när helgen är här och vi båda är lediga, då slår det till.

Jag har några ärenden att uträtta på Claes Ohlson, så det blir åtminstone en promenad ner till stan idag. Ett part hörlurar ska lagas, och en kabel till datorn ska förlängas. Vi har nämligen köpt ett såntdär laptop-skåp som sitter på väggen. Väldigt smidigt och snyggt. Självklart inköpt på IKEA.

För många år sedan sa min gode vän Kalkyl någon som har etsat sig fast angående dessa två företag. Jag kan inte citera honom rakt av, men i stora drag var det såhär han sa:

En stor likhet mellan Ikea och Claes Ohlson är att vilken man som än kommer in på Claes Ohlson förvandlar direkt till världens händigaste karl. Precis som vilken kvinna som helst som kommer in på Ikea förvandlas till hemmafru.

På mig passar nog båda in ganska bra. Jag älskar att glida runt på Claes Ohlson och kolla in alla viktiga saker som man behöver. Detta har jag säkert min far att tacka för. Samtidigt som jag älskar att glida runt på Ikea och köpa nödvändigheter till hemmet. Vilket jag säkert någonstans har min mor att tacka för. Det är väldigt svårt att gå in i dessa två butiker utan att köpa något man behöver.

Nu är det snart dags för mig att ta över efter Ida i duschen. Och sen bär det iväg! Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.