Bröstont

Igår när vi skulle gå till sängs började jag få sjukt ont i min bröstkort. Nästan sådär ont som jag hade för ungefär två år sedan när jag efter en lång period av hosta förmodligen både sträckte en muskel och bröt ett litet revben. Hur som helst gjorde det väldigt ont i högersidan av bröstkorgen när jag andades in. Jag tänkte att; ”äsch, det där har gått över när jag vaknar imorgon”. Det hade det dock inte. Bättre är det, men inte helt bra.

Jag tänker mig tillbaks till den dagen jag fick min mönstrings-kallelse. Snabbt som attan bokade jag tid hos en läkare för att undersöka om det var något fel på mig. Och visst var det så! Förutom en massa allergier mot både det ena och det andra misstänkte läkaren att jag hade astma. Vilket jag också misstänkt under en period. Hur som helst fick jag papper på alla mina skavanker och slapp till och med att mönstra. Jag ville verkligen inte göra lumpen av någon anledning. Trodde väl inte det skulle ge mig någonting.

Igår när brötontet började kom jag dock att tänka på en annan sak läkaren som undersökte mig sa. Han sa nämligen att om det är så att jag känner mig täppt i luftrören även vid utandning är det förmodligen inte astma utan något annat (som jag såklart inte kommer ihåg). Jag kände väl redan då att det kanske var något annat i så fall eftersom andningen kändes ansträngd både in och ut efter jag hade sprungit eller gjort något annat jobbigt. Fokus från min sida var dock frisedeln, och då tyckte jag astma lät bra nog. Inte för att jag har några problem direkt med den (eller vad det nu är) så finns den ändå där.

Jag har alltid varit lite av en hypokondriker, men efter nattens bröstont kanske jag borde kolla upp det igen. Vi får se. Kanske går det över innan dagen är slut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *