Andra Avenyn

Nu är höstterminen här vilket betyder att alla serier kör igång igen efter sommaruppehållet. Det finns inte så många svenska serier att följa. Eller rättare sagt finns det väl inte så många svenska serier värda att följa. En svensk serie som jag och Ida följer är i alla fall Andra Avenyn. Svinbra att man kan kolla på den via svtplay.se när man inte har någon TV.

Andra Avenyn är inte särskilt bra alls, men ändå vill man titta. Skådespelarna är näst intill ett skämt, och storyn är väl kanske sådär. Man kan inte riktigt fokusera på det när man inte riktigt litar på skådespelarna…

Jag läste i någon tidning för ganska längesedan någon slags ”förklaring” till varför många svenska skådespelare inte är så bra. Anledningen ska tydligen vara för att alla skådespelare som medverkar i någon film eller TV kommer från teaterscenen där man har ett helt annat sätt att leverera dialog. När det överförs via en kamera låter det så väldigt onaturligt. Språkmelodin gör att jag inte kan ta dem på allvar över huvud taget, och ibland är även ordvalet så onaturligt i dialogen så man undrar om de enbart rabblar manus helt slaviskt.

Men ändå måste jag väl rekommendera Andra Avenyn på nått sätt. Man kan ju titta på det lagligt via webben och just för att det är såpass dåligt är det roligt att titta! Nytt avsnitt varje tisdag! Mycket nöje!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *